Fördelar med att skaffa hund

Många väljer att utöka sin familj med ytterligare en individ, en efterlängtad hund. I Sverige finns det lite mindre än en miljon registrerade hundar. Så, om man går i tankar på att köpa en hund, vilken sort bör man välja? Svaret är att det beror helt på vad man vill få ut av sin hund. Vill man ha en trevlig familjehund som fungerar med de flesta och samtidigt ger ett ståtligt och majestätiskt intryck är dogue de bordeaux ett gott val. Rasen är en av de äldsta från Frankrike och har en uppfodringshistorik som sträcker sig tillbaka till 1300-talet.

Att skaffa hund för med sig många fördelar, av vilka några här ska tas upp.

Den sociala

En hund måste tas hand om, och kan bland annat inte lämnas själv längre stunder. Samtidigt ger hunden mycket tillbaka i och med att den uppvisar en stark trofasthet och lojalitet mot sin mänskliga familj. En hund är något för familjen att samlas kring. Alla, föräldrar som barn, unga som gamla, kan involveras i projektet att ta hand om hunden och att vara social med den. På så sätt för hunden familjen tillsammans då de måste samarbeta och samtidigt umgås.

Den hälsosamma

I princip alla hundar måste ut och promenera flera gånger om dagen. Med en hund har man ingen ursäkt att undvika sina nyttiga dagliga motion. Hunden ger dessutom sällskap på vägen och man har mycket spännande att upptäcka när man får se hur världen kan arta sig ur någon annans ögon. Att gå upp tidigt på morgonen för en löptur är inte lika jobbigt om man uppmuntras av en glad hund.

Den praktiska

Många hundar kan rent praktiskt bidra till hushållet. Vissa är jakthundar och kan assistera dem med ett intresse av att jaga. Andra är stora och kraftiga och ser till att främmande personer inte obehörigt vågar sig in på tomten.

Kort sagt bidrar många hundar med både sällskap och nytta i ett hem.